Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ Α ' Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙA ΤΟΥ STEREA SPORTS !!!


Αρχίζει λοιπόν το Σάββατο ο μαραθώνιος της α” κατηγορίας στη Βοιωτία. Οι 16«μονομάχοι» ρίχνονται στην «αρένα» των γηπέδων με τα φαβορίτα αουτσάϊντερ αλλά και με τις ομάδες που θα δώσουν τη μάχη της επιβίωσης. Το stereasports.com κάνει μια «ακτινογραφία» των ομάδων που συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα.
«»
Το βαρύ όνομα της κατηγορίας αλλά και το… αίνιγμα  είναι η ομάδα της Θήβας. Το μεγάλο φαβορί είναι η Ένωση Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας με τον Επαμεινώνδα τις Πλαταιές και τη Δάφνη Ερυθρών να έχουν και φέτος υψηλές βλέψεις. Ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η αγωνιστική εικόνα της Δόξας Μουρικίου και του Κόκκινου που επανέρχονται  μετά από αρκετά χρόνια στην α” κατηγορία.  Ενδιαφέρον θα μας παρουσιάσει και ο Ιόλαος που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην α” κατηγορία.
Ας ακτινογραφήσουμε τους 16«μονομάχους:
Ενωση Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας
Κρατώντας τον περσινό κορμό δεν χρειάστηκε να κάνει και ιδιαίτερες προσθήκες. Ποιοτικά είναι ομάδα Δ” Εθνικής και λογίζεται σαν το απόλυτο φαβορί γιατ ο πρωτάθλημα αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και μέσα στο γήπεδο. Πάντως μέρος των δυνατοτήτων της έδειξε στο κύπελλο που έφθασε άνετα στην τετράδα. Έφυγε ο Δημήτρης Πούλος και τη θέση του στον πάγκο πήρε ο περσινός βοηθός του Δημήτρης Γεραντώνης.
Εκτίμηση: Αν δεν «τσακίσει» κάτι στην πορεία παίρνει το πρωτάθλημα.
Δάφνη Ερυθρών
Τα περσινά προβλήματα την έφεραν αρκετά πίσω αγωνιστικά και οικονομικά. Στην α” κατηγορία όμως έχει τη βαριά φανέλλα κι είναι «καταδικασμένη» να πρωταγωνιστήσει. Φέτος έχει την ηρεμία που χρειάζεται αλλά και την αγωνιστική ποιότητα για να ανταπεξέλθει. Έχει δε  την εμπειρία και την εγγύηση του Μελέτη Σοφού.
Εκτίμηση: Αν έχει διάρκεια είναι το δεύτερο φαβορί για να πάρει τον τίτλο.
Θήβα
Το μεγάλο όνομα αλλά και το αίνιγμα της κατηγορίας. «Χτίζει» μια νέα ομάδα αλλά έχει και την εμπειρία ωρισμένων παικτών. Με την φανέλλα και μόνο μπορεί να πάρει αρκετά παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες αλλά θα πρέπει να αντέξει στην πίεση αν τα καταφέρει του πρωταθλητισμού. Ο Δημήτρης Μπούτσικος έχει πολλή δουλειά να κάνει τη στιγμή που η θέση της ομάδας δεν είναι γι” αυτές τις κατηγορίες.
Εκτίμηση: Αν γίνει «ομάδα» ίσως να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Γενικώς είναι «αίνιγμα».
Επαμεινώνδας
Πέρσι έφθασε στη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό. Φέτος με την ίδια ομάδα καικάποιες ποιοτικές προσθήκες μάλλον θα έχει μια ανάλογη πορεία. Ο Βαγγέλης Φράγκας έχει τα εχέγγυα να συνεχίσει τη δουλειά του Άγγελου Κυριάκου. Η ομάδα των Λεύκτρων πάντα σταθερή σε όλα τα πρωταθλήματα με λίγη τύχη θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που χρειάζεται.
Εκτίμηση: Σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει και είναι ένα από τα φαβορί.
Πλαταιές
Πέρυσι ενώ φαινόταν σε κάποια στιγμή ως το απόλυτο φαβορί εν τούτοις δεν δικαίωσε τις προσδοκίες όλων εκείνων που την πίστεψαν. Δεν άντεξε στην πίεση του πρωταθλητισμού και δεν είχε την κατάλληλη διάρκεια εκεί που χρειάστηκε. Φέτος αν παρουσιαστεί πιο ώριμη ίσως να το παλέψει μέχρι το τέλος. Ο Σπύρος Μπέκας είναι γνώστης της κατηγορίαςκαι ξέρει τι χρειάζεται.
Εκτίμηση: Θα είναι φαβορί αν έχει διάρκεια. Γιατί ποιότητα έχει…
Αμβρυσσέας
Φέτος λένε στο Δίστομο οτι έχουν υψηλές βλέψεις. Δεν έχουν άδικο. Κάποιοι«πιτσιρικάδες» ωρίμασαν ο περσινός κορμός υπάρχειέγιναν ποιοτικές προσθήκες κι έμεινε ο Χρήστος Περγαντίνας. Σίγουρα θα είναι από τους ρυθμιστές του πρωταθλήματος αλλά λογίζεται και ως ένα από τα αουτσάϊντερ που μπορεί να μπει «σφήνα»
Εκτίμηση: Θα πρωταγωνιστήσει αλλά για φέτος τουλάχιστον είναι δύσκολο για μεγαλύτερα όνειρα.
Κιθαιρώνας
Η κλασσική ομάδα της κατηγορίας με υπέρ και κατά. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει αλλά μπορεί και να τρέχει στο τέλος. Θα βασιστεί και φέτος στη δυνατή έδρα του και εκτός μπορεί να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται. Έχει την εμπειρία που χρειάζεται και με τον Κώστα Ζαγαρίτη στο «τιμόνι».
Εκτίμηση: Δεν νομίζουμε οτι σκέφτονται για πολύ ψηλά αλλά θα είναι οι μεγάλοι ρυθμιστές.
Ορχομενός
Έχει μεγάλο όνομα για την κατηγορία αλλά αυτό δεν φτάνει. Θα βασιστεί και φέτος σε νεανικό κορμός και ο Ντίνος Χάνιος αποτελεί την μεγάλη εγγύηση για μια καλή πορεία. Υπάρχει ποιότητα αλλά φέτος θα υπάρχει και ωριμότητα.
Εκτίμηση: Καλό ποδόσφαιρο και μια άνετη παραμονή. Μπορεί να τα καταφέρει.
Νέος ΠΑΟΚ
Ταλέντο αστείρευτο υπάρχει. Ομάδα μαθημένη στα δύσκολα και που τα καταφέρνει όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο. Αλλαγή στην νοοτροπία χρειάζεται γιατί στις… στραβές δεν θα είναι όλα ρόδινα.
Εκτίμηση: Την παραμονή την έχει στο… τσεπάκι και μπορεί πιο ψηλά αν αλλάξει και λίγο νοοτροπία.
Παμβαγιακός
Ομάδα μαθημένη και αυτή στα δύσκολα. Οι περισσότεροι ντόπιοι παίκτες που προσδίδουν ένα διαφορετικό χρώμα και το πάθος που χρειάζεται και που το μεταδίδει και ο Νίκος Θεοδώρου. Φέτος πήραν και τον Μάνεση για να έχουν την επιθετική λύση.
Εκτίμηση: Δεν θα κινδυνεύσει αλλά ούτε και θα πρωταγωνιστήσει.
Πήγασος
Πέρυσι έκανε καλή πορεία. Ευελπιστούν φέτος και σε ανάλογη με τον έμπειρο Μιχάλη Μπλέτσα.Έχει γεροδεμένο σύνολο με ποιότητα που μπορεί να του προσδώσει το κάτι παραπάνω όχι όμως για πρωταγωνιστικούς στόχους.
Εκτίμηση: Έχει την εμπειρία για μια πολύ καλή πορεία.
Παναλίαρτος
Έχει αλλάξει πολύ. Και μάλλον προς το χειρότερο. Έχασε πολλούς παίκτες και θα βασιστεί περισσότερο σε νεανικό σύνολο με τον Βαγγέλη Τσανούλα να έχει πολλή δουλειά.
Εκτίμηση: Έτσι όπως είναι τώρα με μια παραμονή θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Κόκκινο
Θα ζητήσει την καθιέρωση στην κατηγορία. Έχει τον ενθουσιασμό έχει και τον Βαγγέλη Λέντα. Για τους νεοφώτιστους  στην κατηγορία το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Ποιότητα ως ομάδα έχουν αλλά δεν ξέρουμε αν αντέξουν λόγω απειρίας στην πίεση της α” κατηγορίας και σε τυχόν αρνητικά αποτελέσματα.
Εκτίμηση: Αν ξεπεράσουν τα… μεγάλα λόγια μπορούν να παραμείνουν άνετα.
Δόξα Μουρικίου
Ο σοβαρός Γιώργος Αγγέλου τους έχει προσγειώσει και αυτό είναι καλό για μια νεοφώτιστη ομάδα. Δείχνουν να ξέρουν τις δυνατότητές τους και αυτό μετράει στην κατηγορία. Το οτι πέρασαν στην τετράδα του κυπέλλου δεν είναι τυχαίο αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούν κιόλας…
Εκτίμηση: Η παραμονή είναι το ζητούμενο και γι” αυτό θα παλέψει.
Σκουρτα
«Μπήκε» από το «παράθυρο» στην κατηγορία αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα και όποιος την υποτιμήσει θα πάθει ζημιά. Δεν είναι βέβαια για μεγάλα πράγματα αλλά όλοι έχουν δικαίωμα στο… όνειρο.
Εκτίμηση: Θα παλέψει σκληρά για την παραμονή
Ιόλαος
Αυτοί είναι οι μόνοι που θα ευχαριστηθούν την κατηγορία. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Ζητάνε εμπειρίες για τους νεαρούς και τίποτε άλλο. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα το παλέψουν.
Εκτίμηση: Αν παραμείνουν θα είναι από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις.