Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ !!!

Εκδηλώσεις Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Συνοικισμό

Ένα πολιτιστικό 3ήμερο προσέφερε στα μέλη και τους φίλους της, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, τιμώντας τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, προστάτες της Ένωσης αλλά και των Μικρασιατών της Θήβας που είναι και οι κτήτορες του ομωνύμου ιερού ναού και στολίδι του Συνοικισμού.

Την παραμονή στις 20 Μαΐου, την σεπτή εικόνα συνόδευσε αντιπροσωπεία των χορευτικών τμημάτων μαθητών, ενώ το βράδυ αναβίωσε γλέντι στην πλατεία με ζωντανή μουσική που θύμισε παλιές καλές εποχές.

Το Σάββατο 21 Μαΐου το πρωί (που γιόρταζε ο Συνοικισμός) μετά την Θεία Λειτουργία στην πλατεία στήθηκε μια όμορφη εκδήλωση με την συμμετοχή του συλλόγου Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων (ΣΔΥΜ) Θήβας, των αθλητών του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ και των μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι θέλησαν με τον συμβολικό τους αγώνα, στους δρόμους του Συνοικισμού, να στείλουν σε όλους το μήνυμα της ανάπτυξης και μιας καλύτερης προοπτικής για τη συνοικία και το μέλλον της.

Σημαντική για εμάς ήταν η παρουσία του Δημάρχου Καισαριανής κ.Αντώνη Καμπάκα, που με την Θήβα όπως αποδείχτηκε τον συνδέουν αρκετά, καθώς οι γονείς του έχουν καταγραφεί στο πρώτο δημοτολόγιο προσφύγων της Θήβας, το οποίο εξέδωσε πρόσφατα η Ενωση.

Την Κυριακή το πρωί τα μέλη των εθελοντών μας συμμετείχαν στην πρόσκληση του Δήμου Θηβαίων για καθαρισμό του Μοσχοποδιού, μαζί με άλλους συλλόγους και φορείς.

Την Κυριακή το απόγευμα στη Μικρασιατική Εστία, ο Αριστογείτων Κώτσας παρουσίασε μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα την ιστορία των Μικρασιατών της Θήβας, με καταγωγή από τον Γέροντα της Μιλήτου.

Οι Γεροντιανοί της Θήβας αντάμωσαν και γνωρίσθηκαν μεταξύ τους, μετά από πολλά χρόνια και μέσα από μαρτυρίες των ηλικιωμένων και όσων έφυγαν από τη ζωή, άκουσαν και είδαν εικόνες από το χωριό της καταγωγής των παπούδων τους, σε μια προσπάθεια διατήρησης της μνήμης.

Να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων μας, ιδιαιτέρα τα μικρά παιδιά των τμημάτων της Ένωσης αλλά και όσα έτρεξαν γιατί αποτελούν οδηγό για εμάς και την προσπάθεια μας.

Οι δραστηριότητες της Ένωσης κλείσουν με την καθιερωμένη επί 4 χρόνια επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στις 29 Μαΐου στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας με την συνεργασεια του Ελληνικού Ιδρύματος Τεχνών(Ε.Ι.ΤΕ) και της ΔΗ.ΚΕ.Θ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει :

* Ομιλία από τον Λέκτορα της Νομικής Σχολής Κομοτηνής κο Γιάννη Κτιστάκι

με θέμα : « Οι Ρωμιοί της Πόλης σήμερα ».

* Τραγούδια από τη μικτή χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κο Δημήτρη Αναδιώτη και του μουσικού τμήματος του Ε.Ι.ΤΕ. με την καλλιτεχνική επιμέλεια του κου Χάρη Παπανικολάου.

* Χορούς από τα χορευτικά τμήματα νηπίων, μαθητών δημοτικού, μαθητών γυμνασίου και ενηλίκων με τη χοροδιδασκαλεία της κας Χριστίνας Στέρπη.


Πηγή : ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ