Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ : ΠΑΝΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΣ


     
Ο ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ( 1945-46 )


  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΟΥ  ΘΗΒΑΙΚΟΥ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.........

.....................................................................................................................................................................
Tό 1930 στην ΘΗΒΑ υπήρχε και ο ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΣ πού κέρδισε το τότε !!! πρωτάθλημα ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
 Το 1937 στην ΘΗΒΑ υπήρχαν 4 ποδοσφαιρικές ομάδες ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ και η ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ που αγωνιζόντουσαν μεταξύ τους και με τις ποδοσφαιρικές ομάδες της ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και ΑΘΑΜΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    και   ΕΥΒΟΙΑΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ με μεγάλη προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα.    
Ήρθε η κατοχή κατέστρεψε τα πάντα και το μόνο πού ενδιέφερε τον κόσμο ήταν η επιβίωση.
Το 1944 επαναδραστηριοποιήθηκαν ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ και ο ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΣ ετσι το ποδόσφαιρο και πάλι έδινε ζωή στον τόπο αφού οι τότε αγώνες ποδοσφαίρου συσσώρευαν μικρούς και μεγάλους στα γήπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την χρονική περίοδο 1946-1947 έγινε το πρώτο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ όπου ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ αναδείχθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Το 1947 ιδρύθηκαν ο  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΡΙΟΥ και η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ.         
Το 1950 συγχωνεύθηκαν ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΡΙΟΥ με την ονομασία ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ενώ η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ μαζί με τόν ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ και τον ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟ αποτελούσαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες της ΘΗΒΑΣ.
Το 1957 συγχωνεύθηκαν ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ο ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΣ με την ονομασία ΘΗΒΑΙΚΟΣ πού μαζί με τον ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ αποτελούσαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες της ΘΗΒΑΣ αφού η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ήταν παρελθόν.
Το 1958 συγχωνεύθηκαν ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ και ο ΘΗΒΑΙΚΟΣ με την ονομασία ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ.
Ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ τις χρονικές περιόδους 1959-1960 και 1962-1963 αναδείχθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ποδοσφαίρου Α κατηγορίας ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ .  
Πρωτοαγωνίστηκε στο υπό σύσταση πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της χρονικής περιόδου 1959-1960 ενώ στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ αγωνίστηκε και τις χρονικές περιόδους 1963-1964 και 1964-1965 .  
Στην συνέχεια τις χρονικές περιόδους 1965-1966 και 1966-1967 αγωνίστηκε στην             Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ με τις 3 συμμετοχές στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και τις                 2 συμμετοχές στην Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ έγραψε την δική του ιστορία στο πανελλήνιο 
......καί ή ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ συνεχίζεται ......................


*** Ευχαριστούμε τόν φίλο πού μάς κοινοποίησε τήν Ιστορική φωτογραφία τού ΠΑΝΘΗΒΑΊ΄ΚΟΥ


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com