Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ

29/8/11


Στις συνεχιζόμενες ανασκαφές που γίνονται στην αρχαία πόλη της Λαοδίκειας, βρέθηκαν μαρμάρινες προτομές θεών εκείνης της εποχής καθώς και του αυτοκράτορα και άλλων σημαντικών ατόμων της εποχής. Τελευταία βρέθηκαν δύο προτομές του Δία, μία του αγγελιοφόρου του του Ερμή καθώς και μία φέρεται να είναι κάποια πλούσια γυναίκα της εποχής.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών καθηγητής Τζελάλ Σιμσέκ είπε πως τα ανευρεθέντα μνημεία δείχνουν τον πλούτο της Λαοδίκειας και αποτελούνε είπε επαόδειξη για την σημασία που έδινε στις τέχνες. Δήλωσε: ¨Οι προτομές που φέραμε στο φως αποτελούνε μια πολύ ποιοτική δουλειά. Η κατασκευή των μαλλιών και ο σχεδιασμός του προσώπου είναι πολύ καλός. Οι προτομές φέρουν πολύ ωραία χαρακτηριστικά. Φαίνεται ότι οι ανασκαφές μας στην Λαοδίκεια θα διαρκ΄ςσουν επί μακρόν.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει πως ο Ζεύς ονομαζόταν στην περιοχή ως ¨Ζεύς ο δίκαιος¨. Αυτή η χώρα όπου και να σκάψεις αναβλύζει Ελλάδα… Το βίντεο είναι στην διεύθυνση:http://webtv.hurriyet.com.tr/2/21169/0/1/laodikya-dan-tarih-fiskiriyor.aspx

http://tourkikanea.gr/2011/08/28/zeus/