Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ





ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΜΝΗΜΕΣ. ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ...
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΥ
 
Μέσα σε μια κατάμεστη και ζεστή αίθουσα στο Καλυμπάκι οι Παλαίμαχοι του Πανελευσινιακού ζωντάνεψαν μνήμες απο το παρελθόν στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας. Εκφώνησε ο πρόεδρος των Παλαιμάχων κ. Νίκος Αδάμ ο οποίος τόνισε: <<Εκ μέρος του ΣΠΠΠ,σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση. Ευχόμαστε το 2011 να φέρει υγεία ευτυχία και χαρά σε εσάς και στις οικογενειές σας.
Τον χρόνο που διανύουμε,η αγαπημένη μας ομάδα,ο Πανελευσινιακός συμπληρώνει 80 χρονιά αθλητικής ζωής και κοινωνικής προσφοράς.
Ο Πανελευσινιακός ιδρύθηκε,όπως όλοι θυμάστε,στις 23 Μαρτίου 1931. Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα για 40 χρόνια πρωταγωνίστησε στα Εθνικά Πρωταθλήματα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι γενειές των ποδοσφαιριστών του 1950-1960-1970-1980-1990-2000. Οι αθλητές τα παιδιά της πόλης που έκαναν μεγάλο τον Πανελευσινιακό που ο καθένας τους ξεχωριστά στην εποχή του, έστελνε το μήνυμα του σε όλη την φίλαθλη ποδοσφαιρική Ελλάδα.
Οι ιδεολόγοι ιδρυτές του Πανελευσινιακού το 1931 εκτός απο το ποδοσφαιρικό τμήμα ενέταξαν στους σκοπούς του συλλόγου και τον κλασσικό αθλητισμό,το στίβο. Η ομάδα της Ελευσίνας είναι το 33ο αθλητικό σωματείο που ενγράφη στην δύναμη του ΣΕΓΑΣ, με τα παληκάρια αθλητές της εποχής εκείνης που ανέδειξαν την ομάδα,δύναμη στον ελληνικό αθλητισμό.
Ακόμα στις 20 Μαρτίου 1969 το Δ.Σ του Πανελευσινιακού αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση του τμήματος μπάσκετ. Απο τότε λοιπόν,ξεκίνησε η προσπάθεια και αλλάζοντας μικρές κατηγορίες φτάσαμε στο σήμερα όπου η ομάδα μπάσκετ του Πανελευσινιακού μας κάνει υπερήφανους. Αγωνίζεται στην Α/2 κατηγορία και διεκδικεί την άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.
Η διοίκηση ευχαριστεί θερμά την αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και φίλη των παλαιμάχων κ.Σταυρούλα Δήμου, τον εκπρόσωπο των ΕΛ-ΠΕ προιστάμενο τμήματος σχέσεων με τοπικές κοινωνίες κ.Σταύρο Καρπέτα και την Νάκη Πουλοπούλου. Ακόμα τα ΕΛ-ΠΕ που χρόνια τώρα κρατούν ζωντανή την ομάδα του Πανελευσινιακού και στα τρία τμήματα του και προσωπικά τους κ.κ Αγγελο Στράνη, Αγγελο Κόκκοτο για την προσωπική τους στήριξη στον Πανελευσινιακό.Τον πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ κ Μιχάλη Τζανόπουλο, τον Αργύρη Οικονόμου,τον Κοσμά Παπανικολάου,Νίκο Τζανιδάκη,Κλέαρχο Τζαφέρη,που οι τελευταίοι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα των <σταχυοφόρων>μετά απο 30 χρόνια να αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα της Α'Εθνικής κατηγορίας.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
Ακόμα το παρόν έδωσαν απο το τμήμα μπάσκετ οι κ.κ Φιλίππου, Κριεκούκης, Δασκαλάκης, απο το τμήμα στίβου οι πρόεδρος κ.Αιμιλία Πέππα και ο γ.γ κ.Κώστας Οικονομόπουλος,ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Νέας Περάμου κ.Ανδρέας Γραμματικός με τον αντιπρόεδρο κ. Κρυάδα Φίλη ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Ροδοδάφνης κ. Αγγελος Λεπίδας(Εθνικός Διαιτητής).Ακόμα οι παλαίμαχοι: Σωτήρης Καρποδίνης(προπονητής), Μουράτης,Καρμπώνης Μακρυνώρης, Λιάσκος (Γκαμηλιάρης),Καναβάς, Τζικιτζέλας, Μαρής,Κάπουας, Γκουλής, Τσολακίδης, Μίχας Π, Καλιτζάκης, Αδάμ,Πολύζος,Μίχας Κ, Φίλης Μολυβιάτης,Μπακαλούμης,Μπάρδης, Χριστοδούλου,Πλακίδης,Λινάρδος Α, Καραβασίλης,Λινάρδος Π. Κουμπής, και άλλοι.
***Ακόμα ο πρόεδρος των Παλαιμάχω κ.Νίκος Αδάμ αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους είπε ένα στιχάκι για τα 80α γενέθλεια του Πανελευσινιακού που έγραψε ο ίδιος.<<Σε ευχαριστώ Πανελευσινιακέ αγάπη μου,που μου εμπιστεύτηκες την φανέλα με το στάχυ στην καρδιά,σε ευχαριστώ που με έκανες περήφανο και γνωστο σε όλη την Ελλάδα!!!.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : Ανέστης Τσακίρογλου