Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ( 1981 - 1982 ) ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΚΚΑ


Να μην... καπελωθεί ο νέος προπονητής

alt

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΚΚΑ

Φέτος -δυστυχώς- έγινε αυτό που περιμέναμε... Αυτό που φαινόταν... Αυτό για το οποίο φωνάζαμε και γίναμε κακοί: Χάθηκε η χρονιά τσάμπα! Θα το προσπεράσω, όμως, και θα κοιτάξω μπροστά, γιατί οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και ευχάριστες... Η αλλαγή προπονητή, με την παρουσία του Σταθόπουλου στον πάγκο από τη νέα σεζόν, είναι καλο σημάδι. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Νίκο (Καρούλια), αλλά έπρεπε ο Απόλλων να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και μπράβο στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, ο οποίος έστω και με καθυστέρηση έκανε αυτό που έπρεπε. Είναι μια θετική εξέλιξη που με βρίσκει σύμφωνο. Το θέμα, ωστόσο, είναι να μην "καπελωθεί" ο νέος προπονητής. Ο Σταθόπουλος θα πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την ευθύνη για το ρόστερ της ομάδας.

Δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα σωστά αν δεν συμβεί αυτό... Είναι σαν να λέμε πως ο Μουρίνιο δεν μπορεί να περάσει τα πράγματα που θέλει. Σε κάθε σοβαρή ομάδα ο προπονητής κάνει το κουμάντο. Πιστεύω και εύχομαι το ίδιο να συμβεί και εδώ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ίδια λάθη. Θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες μεταγραφές για να ενισχυθεί ουσιαστικά ο Απόλλων. Μετά τη φετινή αποτυχία, η άνοδος είναι μονόδρομος. Δεν μας παίρνει άλλο να μείνουμε στη Γ' Εθνική. Ο καημός όλων όσοι παίξαμε στον Απόλλωνα είναι να δούμε την ομάδα μας και πάλι ψηλά. Ο μεγάλος στόχος θα πρέπει να είναι η Σούπερ Λίγκα, γιατί εκεί ανήκει ο Απόλλων, αλλά ας γίνει πρώτα το άλμα στη Β' Εθνική. Αυτό θα ζεστάνει ξανά τον κόσμο... Εύχομαι ο νέος προπονητής να λειτουργήσει με μοναδικό γνώμονα το καλό του Απόλλωνα. Θα είμαστε δίπλα του και πρέπει να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του. Πρέπει να κάνει τομές και να βάλει τον Απόλλωνα σε άλλη πορεία. Ο Απόλλων του χρόνου θα πρέπει να είναι στη Β' Εθνική, πριν από λίγους μήνες, εκεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα φτάσαμε μια ανάσα από την κορυφή και πολλοί θεώρησαν πως θα τα καταφέρναμε, αλλά δυστυχώς τα πράγματα πήγαν στραβά... Τον Γενάρη δεν έγιναν μεταγραφές και αυτό η ομάδα το πλήρωσε. Μακάρι φέτος να γίνουν όλα όπως πρέπει, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για πέταμα. Επαναλαμβάνω πως ο Σταθόπουλος θα πρεπει να έχει το ελεύθερο για να φτιάξει τον Απόλλωνα της Β' Εθνικής.

* Ο Γιώργος Ροκκάς αναδείχθηκε από το φυτώριο του Απόλλωνα και φόρεσε τη φανέλα της εκ Σμύρνης ιστορικής ομάδας για 8 συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους (1970-71 έως 1977-78). Υπήρξε μεσοεπιθετικός και μέτρησε με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνολικά σε αγώνες πρωταθλήματος 141 συμμετοχές με 23 γκολ (75 παρουσίες στην Α’ Εθνική με 4 τέρματα και 66 στη Β’ Εθνική με 19 τέρματα). Τη σεζόν 1985-86 διετέλεσε επί τεχνικής ηγεσίας Πρόκοπ βοηθός προπονητής των «κυανόλευκων». Είναι παρών κάθε χρόνο στους περισσότερους αγώνες του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και το ίδιο έπραξε και φέτος!


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ

Δημήτρης Σοβατζής

Ε-mail:sovdim@hotmail.com