Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ Α.Ο. ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Οι αθλητικές ρίζες του ομίλου, ξεκινούν τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όταν δεύτερη γενιά Αρτακιανών προσφύγων, εξωτερικεύει την ανάγκη της για αθλητική δραστηριότητα και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις χαμένες πατρίδες, δημιουργείται ο Α.Ο.Ν.Α., σε επίπεδο βέβαια πολύ διαφορετικό από ότι βρίσκεται σήμερα.

Ο < ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ > ουσιαστικά ιδρύθηκε το 1966. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μελή υπήρχαν παράγοντες, προπονητές, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που είχαν διακριθεί ιδιαίτερα στο ευβοϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι και όχι μονό. Επισημαίνουμε ότι ανάμεσα τους υπήρχε και ποδοσφαιριστής που είχε φορέσει και την φανέλα με το εθνόσημο.

Έμβλημα του ομίλου η άγκυρα, σύμβολο κληρονομίας και οδηγός σε μια σταθερή πορεία που στοχεύει στο να αξιοποιήσει αθλητικά την νεολαία της πόλης μας, και να την οδηγήσει σε δρόμους υγιείς και χρησίμους. Ο όμιλος ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 1966, σαν ακαδημία ποδόσφαιρου, με παΐδια ηλικίας 10-14 ετών που είχαν κοινό χαρακτηριστικό την Αρτακιανη καταγωγή τους, στον ξερό αγωνιστικό χώρο του παλαιού γηπέδου. Σήμερα στον χλοοτάπητα του < ΝΙΚΟΣ ΚΙΛΙΜΠΑΣ >, το 80% των παιδιών που φοράνε την < ΑΓΚΥΡΑ > είναι παΐδια της Αρτάκης, οι όποιοι βγήκαν σταδιακά από την ακαδημία της ομάδας. Το παραπάνω στοιχειό είναι ενδεικτικό της σταθερής φιλοσοφίας του ομίλου που αν και πέρασε δύσκολα χρόνια υποστήριξε τις επιλογές του.

Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Α.Ο.Ν.Α καταγράφεται αναμφισβήτητα το 1979, όταν από αγώνα μπαράζ έχασε την άνοδο στην Β-Εθνική κατηγορία. Πριν και μετά υπήρχαν πολλές και διαφορές κατακτήσεις και διακρίσεις στα τοπικά πρωταθλήματα και κύπελλα. Η ομάδα πάντα υπήρχε στης ομάδες της Εύβοιας όπου και αν συμμετείχε έπαιζε πρωταγωνιστικό ρολό, και για αυτό έγινε γνωστό σε σχεδόν όλη την Ελλάδα. Από το 1980και έπειτα ο Α.Ο.Ν.Α βρισκόταν συνεχώς μεταξύ Δ-Εθνική και Α-Τοπικό. Από το 2004 έως και το 2008 ήταν σταθερό μέλος στη Δ-Εθνική κατηγορία όπου έπαιζε πάντα πρωταγωνιστικό ρολό. Το 2005 τερμάτισε τέταρτος και το 2006 τρίτος, όπου έχασε την άνοδο στην Γ-Εθνική τις δυο τελευταίες αγωνιστικές.




ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ... ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ,ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ,ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.